Количка

0
Поръчката е празна

Вероятно знаеш много за сексуалното здраве и си експерт в спалнята.
Е, тук е твоят шанс да научиш още повече и да се представиш още по-добре. Здравето е свързано с
това да бъдем отговорни за собственото си здраве и това на партньора, като в същото време изпитваме истинска наслада.

Те открили, че мъжете, които са казали, че носят по-свободно бельо, например боксерки, са имали по-високи концентрации на сперматозоиди и общ брой сперматозоиди, както и по-здрави сперматозоиди, отколкото тези, които са заявили, че носят слипове.

Научното обяснение е свързано с това, че повишената температура в областта на гениталиите не е полезна за сперматозоидите. Сперматозоидът е много уникална клетка в тялото и високата температура може да повлияе на подвижността й, на нейното качество и на нейния потенциал за оплождане на яйцеклетката.

Учените са изследвали проби от сперма от близо 700 мъже, които са търсили лечение за безплодие в център за лечение на стерилитет между 2000 и 2017 г.

Средната възраст на мъжете в групата е била 35 години. Групата е била общо с малко наднормено тегло. Мъжете, които са заявили, че носят по-свободно бельо, са имали около 25% по-високи концентрации на сперматозоиди и 17% по-висок общ брой сперматозоиди, отколкото тези, носещи слипове.

Но преди да изхвърлите любимите си слипове в кошчето, добре е да научите и че проучването е имало няколко ограничения, които също е трябвало да бъдат разгледани.

Както наднорменото тегло, така и възрастта може да засегнат концентрацията и здравето на сперматозоидите.

Средно групата, която е носела по-плътно прилепнало към слабините бельо, е била с около една година по-възрастна от другата.

Учените не правят грандиозни заключения, че например трябва да се забранят слиповете, защото са причината за безплодието при мъжете и всеки мъж трябва да носи само свободно бельо. Но това е проучване в правилната посока по отношение на причините за мъжкото безплодие.

Лекарите вече са посочили бельото като потенциален виновник за продължаващия спад в качеството на спермата при мъжете в западните страни.

Според авторите на изследването, нивото на сперматозоидите и тестостерона постоянно намалява в популациите през 20-и и 21-ви век.

Други фактори, които са известни, че засягат броя на сперматозоидите, са:

 Начинът на живот, включително тютюнопушенето, алкохолът и определени медикаменти.

Сауните, горещите вани и дори електрическите одеяла, които всички повишават скроталната температура, също могат да бъдат вредни за броя на сперматозоидите.

Други причини са клетъчните телефони, нездравословното  хранене и заседналия начин на живот.

 

Нашият съвет:

Без значение дали сте на 15 или 50, без значение дали искате да имате деца или не, момчета, грижете се за своето сексуално здраве и ползвайте презервативи. Те ще ви предпазят и от болести, предавани по полов път, които са едни от основните причинители на мъжкото и женското безплодие.

Силвия Чалъкова

ВХОД