Количка

0
Поръчката е празна

Вероятно знаеш много за сексуалното здраве и си експерт в спалнята.
Е, тук е твоят шанс да научиш още повече и да се представиш още по-добре. Здравето е свързано с
това да бъдем отговорни за собственото си здраве и това на партньора, като в същото време изпитваме истинска наслада.

Неочаквана /нежелана/ бременност наричаме тази, за която се съобщава, че е била или нежелана (т.е. бременността се е случила, когато не са били желани деца или повече деца), или ненавременна (т.е. бременността се е появила по-рано от желаното). Неочакваната бременност е основна концепция, която се използва, за да се разбере по-добре плодовитостта на населението и неудовлетворената нужда от контрацепция (контрол на раждаемостта) и семейното планиране. Непланираната бременност се случва, когато партньорите не използват контрацепция или разчитат на противоречива, неправилна употреба на иначе ефективни методи за контрацепция.

Неволната бременност се свързва с повишен риск от проблеми за майката и бебето. Ако бременността не е планирана преди зачеването, жената може да не е в най-добро здраве за детето. Жените с непредвидена бременност могат да забавят пренаталното проследяване на бременността, което може да повлияе на здравето на бебето. Ето защо е важно всички жени в репродуктивна възраст да установят здравословно поведение като:

- Приемане на фолиева киселина.

- Поддържане на здравословна диета и тегло.

- Физическа активност редовно.

- Прекратяване на употребата на тютюн.

- Да се ​​въздържа от алкохол и наркотици.

- Използване на презервативи, когато детето НЕ е очаквано

Говори с личния ти лекар или друг специалист по здравни грижи, за скрининг и правилно лечение на евентуални хронични заболявания.

Посещавай личния си лекар в препоръчваните периоди от време за твоята възраст и обсъди  дали или кога обмисляш да забременеш.

ВХОД