Количка

0
Поръчката е празна

Вероятно знаеш много за сексуалното здраве и си експерт в спалнята.
Е, тук е твоят шанс да научиш още повече и да се представиш още по-добре. Здравето е свързано с
това да бъдем отговорни за собственото си здраве и това на партньора, като в същото време изпитваме истинска наслада.

Редовният секс пази сърцето здраво. Учените са категорични, че редовното практикуване на секс намалява риска от опасни сърдечно-съдови заболявания с до 50 %. Кардиолозите дори твърдят, че благодарение на редовния секс можем да забравим изобщо за проблеми със сърцето.
Точно така. Освен, че е приятен, сексът е и отлично упражнение за мускулите на сърцето, както и за общия тонус на организма. Любовните взаимоотношения са още един сладък начин да топим калории.
Рискът от развитието на сърдечно-съдови заболявания намалява наполовина. Медицинските изследователи считат, че редовният секс оказва положително влияние върху хормоните, кръвообращението; помага за намаляване на теглото, регулира кръвното налягане, намалява нивото на лошия холестерол и др.
Учените съветват лекарите задължително да вземат под внимание сексуалната активност на пациентите, за които поставят заключения относно риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания.
Ползите от секса са съществени както за физическото, така и за общото ментално и душевно благосъстояние на мъжете и жените, тъй като партньорите започват да се чувстват нужни някому. Освен това, редовните интимни ласки подобряват качествено общуването между партньорите, а това непременно оказва положително влияние върху емоционалното състояние и на двамата. Стресът и тревогите от натовареното ни ежедневие се намаляват до минимум и така ставаме много по-сигурни, по-уверени в себе си, което от своя страна също е важно за доброто състояние на сърцето.
* Резултатите са от 16-годишно изследване, изготвено и проведено от изследователския институт „New England“, базиран в Масачузетс, което проследява сексуалната активност на еднакъв брой мъже и жени на възраст между 30 и 70 години. Всеки включил се в изследването ежемесечно бил запитван за това колко често е правил секс. След това участниците били изследвани дали при тях са налице някакви признаци за заболявания на сърцето. Другите рискови фактори като възраст, тегло, ниво на кръвно налягане и нивото на лошия холестерол също са били съобразявани. Според учени от университета Уилкс в Пенсилвания пък, сексът веднъж или два пъти седмично укрепва имунната система и ще ни предпази от настинки или грип. Повишава се нивото на имуноглобулин А6 – гликопротеин, който се свързва с бактериите и вирусите, които навлизат в тялото ни и активира имунната система, която ги унищожава.
Друго мащабно изследване на Института по онкология на САЩ доказа, че при мъжете, които правят секс най-малко 3 пъти седмично, рискът да развият рак на простата е минимален.

ВХОД