Количка

0
Поръчката е празна

Вероятно знаеш много за сексуалното здраве и си експерт в спалнята.
Е, тук е твоят шанс да научиш още повече и да се представиш още по-добре. Здравето е свързано с
това да бъдем отговорни за собственото си здраве и това на партньора, като в същото време изпитваме истинска наслада.

Когато става дума за секс, няма срамни теми. Ерекцията е важна, не само защото без нея сексът е практически невъзможен, но и защото показва добро общо здравословно състояние. Опитахме се да проследим някои от най-важните заблуди и факти за ерекцията ...

→ Ерекцията и възрастовите ограничения
Първите ерекции на момчето възникват между 4-6-годишна възраст. Това не означава, че детето изпитва еротика. Едва в пубертета, когато момчето съзрява, ерекцията се свързва със сексуално привличане.
Пикът на потентност при мъжете се проявява в периода 20-30 години, след което започва да губи ерекцията си плавно и тя дори може да премине в сексуална дисфункция. Някои мъже имат силно сексуално желание и сила и това продължава дълго, докато други се чувстват слаби още на 40-годишна възраст.

→ Алкохолът оказва влияние върху сексуалната сила?
Докато чаша-две червено вина може да отпусне ума ни, да ни развесели и да ни накара да летим и да забравим ежедневните проблеми, системната злоупотреба с алкохол действа както на органите, така и на еректилната функция.
Наркотиците като кокаин, екстази, фенамин първоначално повишават потентността, но след няколко приема напълно „я изключват“. Има и доста други вредни ефекти.

→ Опасно ли е да правиш секс, когато си болен?
Някои заболявания могат да окажат влияние на сексуалната способност и обратно. При простатит, захарен диабет и склероза на кръвоносните съдове, долните крайници и хормоналните заболявания - сексът може да бъде предизвикателство. Причината е в промяната на кръвообращението, обмяната на веществата, в общата умора и чувствителност и др.
Излишния прием на мъжки полови хормони под формата на таблетки, също могат да имат отрицателно въздействие.
От друга страна, при депресия, безпокойство, прекалена работа, които също намаляват сексуалната сила, сексът може да има положителен ефект. Повече усещане за привързаност, любов и внимание от любимия човек определено повишават самочувствието ни и позитивното ни настроение.

→ Не мога, защото не искам?
Неспособност за ерекция или спонтанна загуба на ерекцията се случва при някои момчета, особено по време на първия сексуален контакт. Това може да се дължи на прекомерно вълнение. Противно на представата, че мъжът губи ерекцията си само когато не харесва партньора си, учените доказват, че колкото по-силно е желанието на мъжа за секс, толкова по-вероятно е неговата ерекция изведнъж да изчезне.
Разбира се, това може да се случи и поради неподходящи забележки по време на полов акт, тревоги за други проблеми, които ангажират съзнанието и т.н. Само след поредица неуспешни сексуални преживявания можем да говорим за вероятни физиологични или емоционални причини. Дори тогава, за да бъдат разрешени, трябва да се посети медицински специалист. Може да се окаже, че решението е да се прекратят взаимоотношенията.
Смята се, че зрелият мъж избира партньорите си по-внимателно, въз основа на това дали желаната жена влияе върху способността му да еректира.

→ Колкото по-рядко правите секс, толкова повече можете?
Неравномерният сексуален живот няма положителен ефект върху еректилната функция. Продължителният период от няколко месеца без секс понижава капацитета за ерекция, дори когато има желание. Прекалено честите сексуални актове имат подобно въздействие.

→ Колко пъти е нормално?
От здравословна гледна точка, ако имаш редовен партньор, препоръчваме ти 2-3 сексуални действия средно на седмица. Минимумът е веднъж на всеки две седмици.

→ Ерекция и плодовитост
Възпроизводството е свързано с производството на полови хормони. Пикът при мъжете е на възраст 30 години. По това време вече има, макар и малък, спад в еректилната сила. Въпреки това, способността да се създава живот се запазва до много по-късно при мъжете.
Имай предвид, че прекалено ниските нива на половите хормони вероятно също ще повлияят на ерекцията и способността за възпроизводство.

→ Атлети в спорта и в секса?

Както и при всичко друго, умереното натоварване със спортни дейности е от полза за тялото и потентността. Прекалената физическа дейност обикновено води до изтощение, като растежът на мускулите „отнема“ голямо количество полови хормони и като резултат сексуалната способност изчезва.

ВХОД