Количка

0
Поръчката е празна

Вероятно знаеш много за сексуалното здраве и си експерт в спалнята.
Е, тук е твоят шанс да научиш още повече и да се представиш още по-добре. Здравето е свързано с
това да бъдем отговорни за собственото си здраве и това на партньора, като в същото време изпитваме истинска наслада.

От д-р Шугър, посветено на смелчаците, които се грижат за интимния си живот

Ако отказите се случват само от време на време, тогава всичко е наред. Винаги можеш да обясниш настроението си и да се реваншираш на любимия човек на следващия ден. Понякога заболявания като грип или специфична диета могат също да причинят изчерпване на сексуалното желание. Въпреки това, когато има реален проблем и сексът редовно е тема табу, ние трябва да се изправим пред този проблем, за да се справим с него.

Не е лесно да кажеш на партньора си, че нямаш нужна от секс. Докато някои хора обвиняват себе си или половинките си за това, причината всъщност може да бъде сексуална или пък несъответствие в либидото (нивата на сексуалното желание на партньорите не съвпадат). Това представлява и едно от най-честите предизвикателства за всички двойки, независимо от техния пол, възраст, етнос, религия или сексуална ориентация.

Колко силно го искаш?


Сексуалният нагон е вроден. Невроендокринните нива и биологични фактори определят колко е силен, но всеки се ражда с определено ниво. От друга страна, сексуалната мотивация зависи от това доколко възнамерявате да правите секс, а това зависи от взаимоотношенията. Дори когато вашето сексуално желание е високо, колко мотивирани ще се чувствате, ако постоянно спорите с любимия човек?


Как да предизвикам сексуално желание?

Понякога желаете спонтанно, а в други случаи реагирате на секси думи и отношението на партньора си. Спонтанното желание се нуждае само от малко стимули, точно както във филмите - не се нуждаете от прелюдия или загряване. Всичко, което искате да направите, е да се награбите веднага. Това не е случаят с чувственото сексуално желание, което се основава на контекста, като подходяща обстановка и други условия, като повече целувки и ласки. В някои случаи липсата на желание може да се дължи на биологични (медикаменти) фактори, емоционални (отчаяние и депресия), физически (дискомфорт), екологичен (стрес) или дори ситуационен. Сексуалното желание не е постоянно, но зависи от много от горепосочените фактори, което означава, че сме отговорни за нашето сексуално желание. Ако имаме твърде много желание или много по-малко, това ще ни покаже дали трябва да предприемем определени мерки, за да си създадем съответните стимули. Има, разбира се, фактори, които не можем напълно да контролираме: хормонален дефицит, лекарства, депресия, хронична болка и т.н.).

Най-важното е, да се отървем от очакванията си към партньора. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Трябва да предприемем стъпки, за да се опитаме да подобрим собственото си интимно желание и резултати, и да подкрепим партньора си, така че той и тя да се подобри. Стараем ли се достатъчно? Всеки от нас трябва да намери правилния отговор за себе си. Вашият партньор може също да има валидно мнение.

 

ВХОД