Количка

0
Поръчката е празна

Нови продукти

TUXIDO CLASSIC

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

TUXIDO EXTRA LOVE

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

TUXIDO ULTRA THIN

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

TUXIDO DOTTED

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

Дори и в най-романтичната и хубава връзка, двойките достигат
до този момент, когато един обикновен професионален съвет може да върне тръпката,
радостта и интимността. Виж какво сме подготвили специално за теб.

Как сексът въздейства върху усещането ни за щастие

Ново изследване, посветено на секса, показва истинската причина защо сексът е толкова важен в отношенията. Вижте какво е установило проучването!

Ние, хората, свързваме добрите отношения със сексуалността, приемайки съвсем естествено, че щастливите двойки привидно правят секс по-често, отколкото техните нещастни колеги.

Но дали някога сте обмисляли точно това, което е свързано със секса, което го прави толкова полезно за връзката на двойката? Едно изключително добре проведено изследване от 2017г. посочва изненадваща роля не на самия секс, а на привързаността, която съпътства сексуалността между партньорите. В продължение на серия от четири отделни проучвания изследователите са успели да определят начина, по който всекидневните целувки, прегръдки и допира между партньорите допринасят уникално за удовлетворението на взаимоотношенията и цялостното благосъстояние.

Нека да разчупим това уравнение за сексуално щастие за момент, преди да разгледаме детайлите на изследването: изследователите започват с утвърдената констатация, че хората изпитват по-високи нива на благосъстояние, когато имат активен и задоволителен сексуален живот. Както отбелязват, резултатите от предишни изследвания показват, че "благосъстоянието на хората, които правят секс веднъж седмично, в сравнение с тези, които правят секс по-малко от веднъж месечно, е по-голямо многократно”.

Дали самият секс, или нещо в сексуалната дейност е това, което е толкова добро за нашето щастие?

Може да се твърди, че хората, които са по-щастливи, са по-склонни да правят секс по-често, защото са в добри отношения и са доволни от това. Следователно добрият секс ще следва динамиката на добрите отношения. Също така е възможно хората, които са по-позитивни по принцип, да са по-склонни да участват в близки отношения, които на свой ред са от полза за тяхното благополучие. Този цикличен процес би означавал, че щастливият просто ще стане по-щастлив.
Изследването, което екипът е завършил, е включвало поредица от проучвания върху възрастни двойки, включващи повишени нива на контрол, включително и в последното изследване, не само еднократна съвкупност от корелации, но и по-сложни анализи в реално време.

Предишно проучване е показало, че хората оценяват отношенията си положително, когато са посочили, че са правили секс през последните 24 часа.

Въздействието на секса върху щастието се дължи в голяма степен на повишаване на привързаността, свързана със сексуалната активност.
Както заключават авторите, "Поради това сексът изглежда не само благоприятен поради физиологичните или хедонистични ефекти, а защото насърчава по-силна и по-положителна връзка с партньора". С течение на времето подобен опит създава укрепване на връзката между партньорите, което означава, че тяхното дългосрочно удовлетворение от взаимоотношенията също е подкрепено.

Силвия Чалъкова

ВХОД