Количка

0
Поръчката е празна

Нови продукти

TUXIDO Dotted MEGA pack 60

Цена
23,49 лв.

„На твоите години вече имах две деца“, „Младите сега искат да градят кариера“, „В крайна сметка можете и да си осиновите [дете]“, „След пет години ще мислиш различно [по темата за брака]“, „Гледай да направиш дете, после ще търсиш по-подходящ [мъж]“, „Ако ме обичаш, няма проблем“ [за секса без презервативи], „Нямаш ли ми доверие?!“, „Без гумичка е по-гот“ – това са само част от съветите и аргументите, които често пъти чуват младите. Такива „подтиквания“ създават преса от очаквания и ние променяме поведението си в стремеж да се впишем в социални роли, както смятаме, че се очаква от нас. Оказва се, че срамът от това, че искат нещо различно за себе си или не се чувстват готови за дадена крачка, може да тласне много мъже и жени към прибързани и необмислени решения. Сексът без презерватив е опасна игра. В крайна сметка, обаче, ние сме единствените отговорни за последствията си за цял живот.

Ние от TUXIDO защитаваме свободния избор на младите жени и мъже като подкрепяме семейното планиране. Това означава, че ние се стремим да помогнем на младите да бъдат по-добре осведомени и съзнателни относно решенията, които вземат. Освен това, много млади хора не знаят, че СПИН не изчерпва проблемите на сексуална култура в страната. Съществуват близо двадесет опасни сексуално предавани инфекции в България и по света: Хепатит, Сифилис, Шанкроид, Трихомониаза, Човешки Папилома Вирус и генитални брадавици, Гонорея, Хламидия и др. Въпреки че Човешкият имуннодефицитен вирус и сифилис са добре познати, битува мнение, че те не засягат България така сериозно.

Информационният кът продължи през седмицата за борба със СПИН. Стотици забавни информационни книжки бяха раздадени на младежи, родители и заинтересовани хора, които искат да разбират по-добре рисковете от аборти, сексуално предавани инфекции и дори стерилитет. Със съдействието на Студентския съвет към УниБИТ и председателя Станислава Чолова екипът на TUXIDO и БМФ успя да разясни на много студенти, че повечето инфекции нямат видими симптоми. Често преносителите посещават лекар, когато заболяването е в напреднал стадий, а лечението е по-трудно.

На 1. Декември 2017 г., 40 студенти и докторанти изгледаха организираната от TUXIDO и Български младежки форум безплатна прожекция на филма "Всичко е любов", в Културен център G8. Съдбата на Радо - бунтар от Трудово-възпитателно училище, и Албена – момиче от добро семейство - успя да прескочи годините от премиерата на филма досега и да трогне аудиторията. Принудителният аборт на Албена изглежда абсурден на пръв поглед, но всъщност не се отличава много от действителността ни, в която много момичета са принудени лично да се насочат към прекратяване на бременността си.

За повече информация:

Петя КЛИМЕНТОВА,
Мениджър Комуникации
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ВХОД