Количка

0
Поръчката е празна

Нови продукти

TUXIDO Dotted MEGA pack 60

Цена
23,49 лв.


„Здравей, Любов,

Знаеш ли, че в България има над 20 сексуално предавани инфекции, които могат да ти попречат да имаш нормално зачеване, бременност и раждане? Дори да не планираш дете в скоро време, рисковете за твоето интимно здраве са на лице, ако не се грижиш за себе си.“ – така започва кампанията на ТУКСИДО и Bulgaria Mall - „Здравей, Любов!“, чиято цел е да подобри информираността относно сексуалното здраве на тези, които искат да бъдат щастливи да живеят добре, като се обръща специално внимание на младите жени и мъже в България.

Фактите

категорично показват, че добрите навици при грижата за сексуалното здраве не се изчерпват с броя на сексуалните партньори, или доверието между тях. Тревожно високите нива на аборти в страните от Източна Европа, сред които е България /годишно около 30 000 аборта по данни на НСИ/ и изоставени деца /средно едно на всеки 5 часа, по данни на УНИЦЕФ/, свидетелстват за ниска сексуална култура.


Голяма част от жените, които целят отлагане или избягване на бременност, не използват надеждни методи за контрацепция и това повдига въпроса как и защо младите жени предпочитат да рискуват наложителна последваща лекарска намеса, която може да се окаже скъпа, продължителна, а често пъти създава и опасност при бъдещи опити за зачеване и износване на здраво бебе. В много общности в България и днес се възприема за срамно да се купуват презервативи, особено от жени, заради „мисълта за поколенията“. При това често се оказва натиск, който води до необмислени решения. Широко разпространено мнение е, че съвременните контрацептиви са вредни за здравето, докато доверието към метода на прекъсване на сексуалния акт /withdrawal/ се подсилва чрез модерния акцент върху естествените продукти и движението „натуралното е здравословно“. Действително, прекъсването на акта е безплатно и не изисква предварителна подготовка; винаги е на разположение и може да се използва спонтанно, а при евентуален „пробив в системата“ винаги може да се прибегне до аборт. Все още битува и схващането, че правилното прекъсване на акта показва опита на любовника, както и свидетелства за степента на доверие и интимност между мъжа и жената.

Последиците от рисковия сексуален акт

обаче могат да бъдат травмиращи – като аборта, който оставя следа за цял живот и често се оказва причина за разрушаване на връзката. Освен всичко друго, някои мъже смятат, че прекъсването на акта е „…наказание за мъжа. Това е жертване на удоволствието, за да се избегне бременност. Това е като да трябва да тичаш на 1000 метра и през последните 200 метра да счупиш крак.” /данните са от Анализ на Българска асоциация по семейно планиране/.


Решенията

на проблемите са да бъде повишено разбирането за вредите от секса без презерватив. С кампанията „Здравей, Любов!“ ТУКСИДО, Bulgaria Mall и inmedio искат да пожелаят на всички влюбени да се грижат за здравето си.

Какво, кога, къде?

На 25 март 2018 година, от 11:30 часа в Bulgaria Mall, ниво +2 ще се проведе безплатна среща-консултация за младите дами с д-р Росица Денчева. Тя е всепризнат здравен специалист, отдаден на диагностиката и лечението на полово-предавани инфекции, както и разработване на програми за тяхната профилактика и във връзка с влиянието върху репродуктивното здраве.

Пълна информация за лекцията, ще откриеш във Фейсбук събитието, на Фейсбук страницата на TUXIDO или Фейсбук страницата на Bulgaria Mall.

За повече информация:

Петя КЛИМЕНТОВА
Мениджър комуникации,
email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ВХОД