Количка

0
Поръчката е празна

Нови продукти

TUXIDO Dotted MEGA pack 60

Цена
23,49 лв.

Декември пристига с последните окапали шарени листа и забързаната сладка подготовка за приказните зимни празници и коледно настроение.

Първият ден на декември, обаче, ни дава повод да се запитаме какво знаем за СПИН и всички други сексуално предавани инфекции?

Световният ден за борба със СПИН се отбелязва от 1988 година - само няколко години след като проф. Люк Монтание и Франсоаз Баре-Синуси официално откриват вируса, за чието съществуване се говори от няколко години. Първи декември е денят, когато чрез различни кампании по цял свят поставяме фокус върху превенцията, образованието и информираността не само за рисковете от СПИН, но и за сексуално предаваните инфекции изобщо.

Статистиките за България за тъжни - страната води в негативни статистики за неочаквана  бременност, аборти, сексуално-предавани инфекции. Проблемът е всеобхватен – липсва  сексуално образование, което присъства единствено като свободно избираем предмет и в малък брой училища, не е достатъчна  комуникацията в семейството относно незнанието и неразбирането за това какви са рисковете и откъде да се снабдяват с подходяща информация. В България в посока развиване на сексуална култура допринасят Loveguide.bg, Българска асоциация по семейно планиране, Центрове за сексуално здраве към Сдружение Здраве без граници и др. неправителствени организации.

Какво е любовта, ако си нямаме доверие? Какво съм аз, без теб? Всичко ли е любов? Опитахме се да си/отговорим на тези и други въпроси поставени от младите хора в Кампанията на ТУКСИДО България „Всичко е любов“. Съвместно с Български младежки форум провокирахме вниманието на стотици студенти от Университета по библиотекознание и информационни технологии към темата за сексуалното здраве и въпросите на сексуалната култура в България и по света. Включихме младите хора в разговора за контрацепцията заедно с доброволците на БМФ от България, Македония, Испания, Австрия и Естония...

През 2017 година, в седмицата за борба със СПИН, ТУКСИДО България и Български младежки форум включваха младите хора в разговора за сексуално предаваните инфекции.

Много от младите хора попълниха анкетни карти, които показват, че проблемите не се дължат само на незнание, но предимно на невъзможност да се участва в честни разговори по темата за контрацептивите.

 

 

За повече информация:

Петя КЛИМЕНТОВА,
Мениджър Комуникации
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ВХОД