Количка

0
Поръчката е празна

Нови продукти

TUXIDO CLASSIC

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

TUXIDO EXTRA LOVE

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

TUXIDO ULTRA THIN

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

TUXIDO DOTTED

Оригинална цена
8,99 лв.
Цена
7,99 лв.

Декември пристига с последните окапали шарени листа и забързаната сладка подготовка за приказните зимни празници и коледно настроение.

Първият ден на декември, обаче, ни дава повод да се запитаме какво знаем за СПИН и всички други сексуално предавани инфекции?

Световният ден за борба със СПИН се отбелязва от 1988 година - само няколко години след като проф. Люк Монтание и Франсоаз Баре-Синуси официално откриват вируса, за чието съществуване се говори от няколко години. Първи декември е денят, когато чрез различни кампании по цял свят поставяме фокус върху превенцията, образованието и информираността не само за рисковете от СПИН, но и за сексуално предаваните инфекции изобщо.

Статистиките за България за тъжни - страната води в негативни статистики за неочаквана  бременност, аборти, сексуално-предавани инфекции. Проблемът е всеобхватен – липсва  сексуално образование, което присъства единствено като свободно избираем предмет и в малък брой училища, не е достатъчна  комуникацията в семейството относно незнанието и неразбирането за това какви са рисковете и откъде да се снабдяват с подходяща информация. В България в посока развиване на сексуална култура допринасят Loveguide.bg, Българска асоциация по семейно планиране, Центрове за сексуално здраве към Сдружение Здраве без граници и др. неправителствени организации.

Какво е любовта, ако си нямаме доверие? Какво съм аз, без теб? Всичко ли е любов? Опитахме се да си/отговорим на тези и други въпроси поставени от младите хора в Кампанията на ТУКСИДО България „Всичко е любов“. Съвместно с Български младежки форум провокирахме вниманието на стотици студенти от Университета по библиотекознание и информационни технологии към темата за сексуалното здраве и въпросите на сексуалната култура в България и по света. Включихме младите хора в разговора за контрацепцията заедно с доброволците на БМФ от България, Македония, Испания, Австрия и Естония...

През 2017 година, в седмицата за борба със СПИН, ТУКСИДО България и Български младежки форум включваха младите хора в разговора за сексуално предаваните инфекции.

Много от младите хора попълниха анкетни карти, които показват, че проблемите не се дължат само на незнание, но предимно на невъзможност да се участва в честни разговори по темата за контрацептивите.

 

 

За повече информация:

Петя КЛИМЕНТОВА,
Мениджър Комуникации
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ВХОД